I saw this recipe at Emma's Red Velvet Blog. So you can make your own yoghurt.
http://redvelvetgirls.typepad.com/emma/2010/04/diy-homemade-yogurt.html
Emma has a awesome blog and I just spend already an hour reading...
For the Dutch readers I put another yoghurt recipe. Voor Nederlandse lezers een iets ander yoghurt receptje.
Wat heb je nodig:
Melk (Als je volle yoghurt wilt neem volle melk. Voor halvolle yoghurt neem halfvolle melk.)
Verse gewone yoghurt
Lege fles of pot
Pan
Huishoudfolie
Keukenthermometer
Voor veel yoghurt heb je ook veel melk nodig maar om uit te proberen beginnen met 100 ml. Zo kan je ontdekken of het lukt en of je het lekker vind.
Melk in de pan en verwarm het tot 85 graden, wel blijven roeren.
Laat de melk weer afkoelen tot 40 graden.
Meng 2 theelepeltjes yoghurt door de melk. Als je meer yoghurt wilt maken is die twee theelepeltjes ook genoeg. De yoghurt zorgt ervoor dat de reactie in gang word gezet zodat de melk word omgezet tot yoghurt. Als je nu heel veel yoghurt wil maken doe er dan 1 of 2 lepeltjes extra bij om het proces goed op gang te laten komen
Zet dit op een warme plek, het is de bedoeling dat het ongeveer 40 graden blijft. Hier moet het 18 tot 24 uur blijven staan.
Bewaar de yoghurt na die tijd in de koelkast of op een koude plek.Zo voorkom je doorzuring.
En joepie!!! Je hebt Yoghurt!! Wil je vruchtenyoghurt, doe er dan wat aardbeien of bramen in. Aardbeien kan je zelfs kweken binnen of op je balkonnetje.Zo heb je goedkoop heerlijke yoghurt gemaakt.
I'm looking for a very good and easy recipe for ayran. This is Turkish Yoghurt.
büyük ayran
Melk (Als je volle yoghurt wilt neem volle melk. Voor halvolle yoghurt neem halfvolle melk.)
Verse gewone yoghurt
Lege fles of pot
Pan
Huishoudfolie
Keukenthermometer
Voor veel yoghurt heb je ook veel melk nodig maar om uit te proberen beginnen met 100 ml. Zo kan je ontdekken of het lukt en of je het lekker vind.
Melk in de pan en verwarm het tot 85 graden, wel blijven roeren.
Laat de melk weer afkoelen tot 40 graden.
Meng 2 theelepeltjes yoghurt door de melk. Als je meer yoghurt wilt maken is die twee theelepeltjes ook genoeg. De yoghurt zorgt ervoor dat de reactie in gang word gezet zodat de melk word omgezet tot yoghurt. Als je nu heel veel yoghurt wil maken doe er dan 1 of 2 lepeltjes extra bij om het proces goed op gang te laten komen
Zet dit op een warme plek, het is de bedoeling dat het ongeveer 40 graden blijft. Hier moet het 18 tot 24 uur blijven staan.
Bewaar de yoghurt na die tijd in de koelkast of op een koude plek.Zo voorkom je doorzuring.
En joepie!!! Je hebt Yoghurt!! Wil je vruchtenyoghurt, doe er dan wat aardbeien of bramen in. Aardbeien kan je zelfs kweken binnen of op je balkonnetje.Zo heb je goedkoop heerlijke yoghurt gemaakt.
I'm looking for a very good and easy recipe for ayran. This is Turkish Yoghurt.
büyük ayran
No comments:
Post a Comment
Thanks for reading my blog and thanks so much for leaving a comment. :))